Miro Kadoić rođen je u Zagrebu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu stekavši zvanje akademskog glazbenika. Glazbom se profesionalno počeo baviti 80-tih godina svirajući u blues sastavima (Podroom Blues Band) te surađujući s pop-rock glazbenicima (Massimo Savić, Parni Valjak, i dr.). Od 1985 godine član je tadašnjeg Plesnog Orkestra RTV Zagreb (danas Jazz Orkestar HRT-a) koji napušta 1993 radi daljneg usavršavanja. U nekoliko navrata boravio je u New Yorku gdje se je usavršavao pod mentorstvom glazbenika Reggie Workmana i Blue Lou Marinia (Blues Brothers Band). 1993.g. postao je član Big Banda RTV Slovenija sa kojim ugoščuje mnoge svjetske jazz soliste i autore. Višestruki je dobitnik nagrade "Status" Hrvatske Glazbene Unije za najboljeg alt-saksofonistu. Osim jazz glazbu sklada i klasičnu i filmsku glazbu. 2008 godine dobiva nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju jazz kompoziciju.


Stacks Image 15

Od 2007 do danas član je Jazz Orkestra HRT-a gdje radi kao prvi saksofonist i solist.
2010 sudjeluje u formiranju Vip Jazz Big Banda koji ugošćuje Davida Murraya člana avangardnog World saxophone quinteta.
2012 godine dobiva nagrade Porin za najbolji jazz album i najbolju jazz
izvedbu. Izraziti je podpiratelj mladih glazbenika koje uključuje u svoje projekte ili sudjeluje u njihovim ansamblima. ( Ante Jeličić Quintet, Mimika orkestar)
2012 nastupa kao zamjena nastupa s Duke Ellingtone Orchestra na prvom altu.
2018 sa svojim Mirokado orkestrom ugošćuje poznatog američkog saksofonista Chicco Fremana. Snimio desetak jazz albuma kao lider i član svirajući sa svim imanentnijim imenima slovenske i hrvatske jazz scene
.